1996 yılında Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi çatısı altında yüksek lisans eğitimi vererek eğitim hayatına başlayan bölümümüz, 2003-2004 yılından itibaren lisans seviyesinde öğrenci kabulüne başlamıştır. 2006 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlanan bölümümüz halı hazırda 11 öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi ile 744 lisans 70 lisansüstü öğrencisine eğitim vermektedir. Termodinamik, Mekanik, Makine Teorisi ve Dinamiği, Konstrüksiyon ve İmalat, ve Enerji olmak üzere beş anabilimden dalından oluşan bölümümüz çağın gereklerine uygun olarak öğrencilerine güçlü bir akademik altyapı sunar.

 

Araştırma labaratuvarları ile öğrencilerine teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme imkanı sunan bölümümüz, İşletmede Mesleki Eğitim (İME) ile de ülkemizdeki diğer Makine Mühendisliği bölümlerden ayrışmaktadır. İME sayesinde son sınıflarına gelmiş öğrencilerimiz, sekizinci dönemlerinde haftada üç gün bir fabrikada çalışma imkanına kavuşmaktadır. Bölümümüzün bulduğu konumda onlarca sanayi şirketinin bulunması, öğrencilerimizin son sınıflarında ilgi alanlarına giren konularda Ar-Ge ve imalat yapan fırmalarda çalışarak tecrübe kazanmalarına imkan vermektedir.

 


Duyurular Arşiv
Turkish Technic - Staj Programı 2024-02-27

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...


Teknofest Makine Mühendisliği Topluluğu 2024-02-22

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...


Tei Havacılık Okulu Başvuruları Başlamıştır 2024-01-09

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...


Ulusal Staj Programı 2024 2024-01-04

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...


Türkiye İş Kurumu Staj Portalı 2024-01-04

... Ayrıntı İçin Tıklayınız...



Kütüphane Kaynaklarında Arama


Merkez Kütüphanemiz raflarında bulunan tüm kaynakları (süreli yayın, kitap,tez, DVD,VCD,…) buradan tarayabilirsiniz.



Merkez Kütüphanemizin aboneliğinin bulunduğu tüm veritabanlarını buradan tarayabilirsiniz.



Merkez kütüphanemizin erişimindeki elektronik dergileri ve erişim aralıklarını buradan tarayabilirsiniz.



Üniversitemiz adı altında yapılan tüm yükseklisans ve doktora tezlerini buradan tarayabilir, izinli olanlarına tam metin ulaşabilirsiniz.



Merkez Kütüphanemizin aboneliğin bulunduğu 180.000'in üzerinde elektronik kitaplarda arama